Waar te gaan na school? Bankbank

“Je hebt al besloten waar je verder moet studeren?”Nadat ik deze vraag nogmaals heb gehoord, wil ik ontsnappen en me ergens verbergen-zo gemarteld oudere schoolkinderen en hun ouders dit onderwerp. De keuze is belangrijk. Hoe u kinderen kunt helpen zichzelf te begrijpen en het zinvol te maken?

Het is voor de meeste tieners moeilijk om te beslissen waar je naar school gaat. Dit komt omdat ze geen informatie hebben over beroepen,

viagra kopen online

de cirkel van hun communicatie is beperkt en tieners protesteren vaak tegen de invloed van volwassenen.

Helaas is het niet gebruikelijk voor kinderen om naar hun ervaringen te vragen. Maar ze worden zo sterk onder druk gezet door de verwachtingen van ouders, en soms alle familieleden. Elke tegemoetkomende baan streeft ernaar deze vraag te stellen: “Wel, ik heb besloten waar je heen gaat?””

Na enkele jaren van druk van de school en het sluiten van binnenlandse middelen voor een onafhankelijke keuze, blijft het kind gewoon niet blijven. En het gebeurt dat ouders vrijheid lijken te bieden, maar het kind vindt dat ze nerveus zijn en bang is om de hoop niet te rechtvaardigen.

Dus het blijkt dat de gerijpte kinderen tegen de muur lijken te rusten en proberen het probleem logisch op te lossen, in plaats van alleen maar te stoppen en zichzelf vragen te stellen:

  • Maar ik moet er echt naartoe gaan?
  • Wat ik wil is echt “achter deze muur”?
  • Is het mogelijk om er omheen te komen, of misschien is er een deur in de buurt?
  • Waarom ik bang ben om daarheen te gaan?
  • Waar ik niet klaar voor ben om van deze belangrijke stap te zetten om deze belangrijke stap te zetten?

Masha raakte verdwaald

Onlangs kwamen een vrouw van middelbare leeftijd en haar tienerdochter naar me toe voor een consult. Masha studeerde al in klas 10, maar wist nog steeds niet waar ze heen zou gaan. Dit stoorde zowel moeder als alle familieleden zeer. Het leek Masha dat haar belangrijkste moeilijkheid was dat ze geen universiteit kon kiezen.

Om een ​​dergelijk probleem op te lossen, moet je meestal uit de kring van mensen in de situatie komen en er als het ware van de zijkant naar kijken.

In dergelijke gevallen helpt visualisatietechniek. Het stelt de cliënt in staat om een ​​beeld te zien van de vermeende toekomst, om te realiseren en te spreken over zijn gevoelens die bij hem zijn geassocieerd. Daarom vroeg ik Masha om de vermeende studieplaats en de weg naar hem te presenteren.

In de eerste minuten leek dit pad naar haar donkere en verlaten, beangstigend. Het instituut zelf (zoals ze het zich voorstelde) was een oud, armoedig gebouw aan de rand. Mensen die daar zijn binnengekomen, schonken geen aandacht aan haar. Iedereen kwam voorbij, alsof het meisje onzichtbaar was. Ze voelde zich erg ongemakkelijk, ze voelde zich vreemd en eenzaam.

In dergelijke gevallen helpt visualisatietechniek. Hiermee kan de klant een beeld zien van de vermeende toekomst

Op dit laatste gevoel hebben we ons gericht op ons werk. Het bleek dat Masha in feite geen afstand wilde doen van vrienden, omdat ze al een traumatische ervaring had om de school te veranderen. Ze was bang dat ze niet zou worden geaccepteerd, ze zou geen nieuwe vrienden vinden en zal opnieuw eenzaamheid ervaren. Dit was een van de redenen die verhinderden dat het meisje de keuze van een onderwijsinstelling begon.

Toen begonnen we met machine -angst te werken. Met de hulp van visualisaties was Masha in staat om de situatie van de andere kant te bekijken en besefte dat haar vrienden vrienden zouden blijven, alleen iedereen zou zijn eigen weg gaan. Ze voelde zich zelfverzekerder en besefte dat ze op een nieuwe plek vrienden kon vinden.

En daarna veranderde het beeld van de plaats waar ze moet studeren in haar verbeelding. De weg naar het instituut werd vrolijker en helderder, omdat daar nog steeds werd verwacht, maar nog steeds vrienden.

Verlaat je eigen ideeën en geef je zoon of dochter de kans om jezelf te horen is de beste steun

Uitbreiding van randen

Daarna zijn we verhuisd naar machine -interesses. Ze zei dat ze van chemie houdt, maar ik wil niet haar hele leven op school of op kantoor van een bedrijf werken. Het bleek dat haar gesloten ruimte haar bang maakte, ze leek in hem te stikken. Tijdens de sessie kon Masha grote ramen afmaken in het sombere gebouw van een denkbeeldige universiteit, waaruit een prachtig uitzicht werd geopend.

Het meisje breidde de grenzen van een visie op een toekomstig beroep uit en gaf de verbeelding en dromen de vrije loop. Beelden van werk verschenen in de natuur of op afstand werk van overal ter wereld. Masha, het is aangenaam verrast. De barrières werden in bewustzijn geëlimineerd en het “muureffect” is verdwenen wanneer het lijkt erop dat er maar één pad is en er geen keuze is.

Na de sessie zei Masha dat ze opgelucht voelt. Ze was in staat om in woorden uit te drukken wat tot nu toe op haar was. En stelde een actieplan op van het zoeken naar informatie over haar richtingsrichting.

Het meisje stuurde me onlangs een bericht: ze stopte op biotechnologie. En ze heeft nog een jaar om een ​​universiteit te kiezen.

Algemene aanbevelingen

Het verzamelen van informatie

Dit is een ander belangrijk punt bij het kiezen van een toekomstig beroep. Velen vermoeden niet eens het bestaan ​​van specialiteiten die het afgelopen decennium zijn ontstaan ​​op de kruising van disciplines. Het is ze de moeite waard om ze nader te bekijken!

Familie ondersteuning

Het is eng voor veel tieners om met familieleden te praten, ze zijn te kwetsbaar en bang om hun dromen toe te geven. Ouders hebben tenslotte vaak hun eigen (en onverwoestbare) mening over de beste toekomst voor hun kind. Verlaat je eigen ideeën en geef je zoon of dochter de kans om jezelf te horen, is vrij moeilijk. Maar dit is precies de beste ondersteuning voor uw kinderen.

Professionele oriëntatie

Natuurlijk zijn er veel programma’s om te helpen beslissen over loopbaanbegeleiding. Maar helaas zijn ze niet altijd gericht op een zachte en onopvallende benadering van de ziel van de kinderen. Maar de tiener moet opwinding omgaan en zichzelf begrijpen. En als hij geen persoon heeft omringd door wie hij zou kunnen vertrouwen, kunt u contact opnemen met een specialist. Hij zal helpen om angsten te overwinnen en zachtjes rechtstreeks te zoeken naar zijn eigen pad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.